- Ett av de viktigste valgene du tar når du skal selge bolig, er valget av megler, forteller Karianne Amlie. Hun er selv eiendomsmegler i Aktiv Eiendom og programleder i Boligjakten på TV3, og vet hva som skal til for å gjennomføre et godt salg. Når du skal velge megler er selvfølgelig god kjemi og magefølelse viktig. Du kan også be om referanser for å være helt trygg, forklarer hun. Når riktig eiendomsmegler er valgt, setter dere sammen opp en plan for salgsprosessen. Her er en huskeliste som hjelper deg å gjøre et godt salg:

  1. Få en klar framdriftsplan av megler. Der skal det stå når takstmannen skal komme, når du får korrektur på prospekt, når boligen skal markedsføres og ikke minst hvilke kanaler boligen skal markedsføres i.
  2. Bruk tid på å klargjøre boligen for salg. Få rådgivning fra megleren din om hva du bør gjøre. Boligen «konkurrerer» med de andre boligene der ute. Derfor må den se best mulig ut.
  3. Pass på at fotografen kommer på en godværsdag. Det er da boligen din ser best ut, og du får de viktige feelgood-bildene.
  4. Få god rådgivning til hvordan boligen skal framstå på visning. Hva skal temperaturen være i de forskjellige rommene? Skal rommene har ulik duft (nybakt brød på kjøkkenet, duftlys på badet)?
  5. Etter endt budrunde skal du få akseptskrivet med utkast til kjøpekontrakt. Der får du budjournal, innkalling til kontraktsmøte og et utkast til kontrakten slik at du kan forberede deg til møtet.
  6. Gjennomgang av kontrakt. Sørg for at megleren din går igjennom kontrakten og relevante dokumenter med deg og kjøper. Megler skal selvsagt stille personlig.
  7. Trygg og god overtagelse. Megler bør ringe deg og forteller at penger er på konto. Han eller hun bør også her stille personlig for å gjennomgå overtagelsesprotokollen.