– Ta kostnaden med å style eller kjøpe noe nytt. Det lønner seg. Man vil jo at folk skal forelske seg i boligen, ikke bare like den.

Det sier boligekspert Karianne Amlie som har 17 års erfaring med boligsalg. Hun er klar på at enkle oppgraderinger kan være avgjørende for en god salgspris.

 

– Ta kostnaden med å style eller kjøpe noe nytt. Det lønner seg.  
Karianne Amlie, boligekspert.

 

Med et varierende boligmarked er det vanskelig å vite hvilken pris som er realistisk å få for boligen din, og hva du bør fokusere på før du legger ut boligen for salg. Dette avgjør boligens verdi:

Beliggenhet og bomiljø

Områder med gode kollektivforbindelser og lite støy øker etterspørselen, og dermed verdien på boligen. Også nærhet til skole, barnehage, matbutikk og idrettssenter trekker verdien opp.

Boligens standard og størrelse

Boligens standard vurderes ut ifra en rekke kriterier. Særlig tilstanden på bad, kjøkken, elektrisk anlegg og røropplegg, som er det dyreste å oppgradere, kan være utslagsgivende. I tillegg vurderes verdien ut fra:

  • Antall kvadratmeter
  • Utsikt
  • Peis
  • Balkong
  • Etasje, dersom det er en leilighet

Planløsning og muligheter

Kan boligen gjøres om fra en to-roms til en tre-roms? Er planløsningen luftig og åpner for alternative løsninger? Kan du bruke kjelleren eller en del av boligen som utleiedel? Jo flere muligheter boligen gir, jo mer øker verdien.

Er du nysgjerrig på hva boligen din er verdt?

Har du verdivurderingen i boks kan du lettere planlegge jakten på ny bolig, og raskere sikre deg drømmeboligen når den dukker opp.

Bestill en uforpliktende verdivurdering hos Aktiv Eiendomsmegling.