Pakketips:

  • Mindre eiendeler bør pakkes i flyttekasser. Bruk bobleplast rundt skjøre ting.
  • Fyll pappeskene helt. Da blir det minst mulig bevegelse av innholdet under transport.
  • Bruk store esker for lette ting og små esker for tunge ting. Eskene bør ikke veie mer enn 25kg.
  • Kjøleskap og fryser må avrimes. Det er en fordel å la dørene på disse stå på gløtt, slik at du unngår kondens.
  • Vaskemaskinen må tømmes helt for vann, mange modeller har egen tappeslange.
  • Hvis du demonterer møbler, husk å feste de tilhørende skruene til hvert enkelt møbel.
  • Unngå å blande ulikt innhold i samme eske, for eksempel tåler ikke bøker og glass samme belastning.
  • Klær kan pakkes i søppelsekker. Bruk to sekker utenpå hverandre for å minske sjansen for at klær ramler ut.
  • Plasser de tyngste flyttekassene nederst og de lette øverst på flyttelasset.
  • Merk alle flyttekassene så det blir lettere å pakke ut igjen.

Skal du bruke flyttebyrå bør du ta kontakt med flere flyttebyråer så tidlig som mulig. Med mange aktører i bransjen kan det være vanskelig å orientere seg om hvilke som er seriøse, og hvilke som kan gi deg et godt tilbud. En god forholdsregel er å be om referanser. Spesielt i høysesong kan det dukke opp useriøse firmaer som lokker med ekstra lave priser.

Få skriftlig avtale
Når du har bestemt deg for et byrå bør du kreve en fast pris som er tydelig avklart på forhånd. Definer flyttelassets omfang, verdi og beskaffenhet. Få tilbudet skriftlig så slipper dere uenigheter i etterkant. Ikke gå med på å betale store forskudd før oppdraget er utført. Sjekk hva din egen innboforsikring dekker, og tegn forsikring på flyttelasset dersom det er behov for det. Har du mange verdifulle gjenstander som skal flyttes bør du tegne tilleggsforsikring.

Husk å melde fra
Flytting skal meldes innen åtte dager etter at du flyttet. Adressen som er registrert i folkeregisteret danner blant annet grunnlaget for hvor all offentlig informasjon sendes, for ytelser fra det offentlige og for hvor du skal stemme. Du kan melde flyttingen via MinID på skatteetaten.no eller ved å levere eller sende inn skjemaet til skattekontoret. Hvis du melder flytting på papir må du legge ved kopi av gyldig legitimasjon. For at posten din skal komme frem må du huske å melde flytting til Posten. Husk også å bestille flytting av telefon, bredbånd, strøm, avis og lignende i god tid før du flytter slik at dette er i orden når du kommer med flyttelasset.

Rengjøring
Enten du eier eller leier, skal stedet du flytter fra være i orden. Dette kan være en slitsom jobb når du har mer enn nok med å flytte dit du skal. Sørg for at all rengjøring starter etter at alle ting er flyttet ut. Skal du bruke rengjøringsbyrå kan det være lurt å ta kontakt tidlig.