I løpet av de siste årene har bevisstheten rundt riktig belysning økt. Stadig flere merker kommer på markedet – og beriker et allerede rikholdig utvalg ikoniske lampemerker av alt fra Poul Henningsen til Castiglioni.

Husk hjørnene
Når man skal gi hjemmet riktig belysning, er det lett å gjøre feil. Generelt er det viktig å huske at et hjem trenger god allmennbelysning. Det innebærer at man bør velge lyskilder som i hovedsak lyser opp større arealer. Samtidig kan man benytte ulike supplerende lyskilder for å skape hygge og kos. Det er først når man greier å kombinere disse to, at man klarer å skape et hjem med både funksjonell og hyggelig belysning.
Pass på at lyskildene ikke alltid plasseres midt i rommet. Dette vil ofte medføre en litt hard belysning, og mørke hjørner og kroker. Det dreier som å skape balanse.
 
Godt arbeidslys – og godt hyggelys
God og riktig belysning innebærer at lyset fungerer godt i flere situasjoner og på ulike tider av døgnet. Invester gjerne i dimmere. Å kunne regulere lyskraften er gull verdt. Husk at godt arbeidslys er viktig, ikke minst når man jobber foran en skjerm. Mange lar skjermen være eneste lyskilde når man jobber, men dette er ubehagelig over tid og gjør at man fort blir sliten i øynene. Dersom man kan dimme lyset, kan man også regulere styrken og dermed fort endre atmosfære fra godt arbeidslys til romantisk lavbluss.