- Uten BSU-sparingen hadde det vært mye vanskeligere å komme inn på boligmarkedet, forteller 23 år gamle Brede Owesen.

Like før jul i fjor ble han den stolte eier av en 60-kvadrats treromsleilighet i Bergen, hvor han studerer på sjøkrigsskolen.

- Nøkkelen til å komme tidlig inn på boligmarkedet er rett og slett å starte sparingen tidlig. Jeg begynte BSU-sparingen i 2012, da var jeg 19 år. I tillegg har jeg forsøkt å spare jevnt og trutt. Når jeg har hatt muligheten til det, har jeg satt inn maksbeløpet på 25.000 kroner allerede i januar. På den måten drar jeg også nytte av den høye renta gjennom hele året, forklarer Owesen.

Slik blir du en BSU-vinner

Viktig egenkapital

BSU står for Boligsparing for ungdom, og er et tilbud for deg som er under 34 år. Du kan spare inntil 25.000 kroner i året, og kan totalt spare 300.000 kroner på kontoen. Du får bankens beste rente, og får i tillegg skattefradrag på alt du sparer.

Owesen mener i tillegg at det er en stor fordel at BSU-sparing er øremerket bolig.

- Sparer du bare i vanlig konto, er det fort gjort å bruke opp pengene på noe annet når du er «i nød», noe man ofte er som student. Pengene jeg setter inn på BSU-konto kunne bare brukes på bolig, ikke ferieturer eller andre ting. I tillegg tar du et slags standpunkt ved å opprette kontoen, i hvert fall fikk jeg en grunnholdning som sa at maksbeløpet skal settes inn hvert år. Sånn, så hadde jeg 100.000 kroner, smiler han.

Vil du spare i BSU? Start her

Ekstra bonus

Den nybakte boligeieren er fra Oslo, og bor i Bergen. Boliglånet har han hos sin lokalbank i Hallingdal, som er medlem i Eika Alliansen.

- Hvorfor akkurat der?

- Rett og slett fordi jeg har en rådgiver som jeg kjenner der. Da kan jeg bare ta en telefon om det er noe jeg lurer på, og jeg vet at det er noen som bryr seg i andre enden. I det hele tatt er opplevelsen min med banken utelukkende positiv. I lokalbanken er de ansatte tettere på deg, og yter en service som man kanskje ikke vil oppleve i en større bank, avslutter Brede Owesen.

Se kunderådgiver Eirik Andresen Hæhres tips om BSU-sparing i videoen under.