Har du et blinkskudd fra siste ferietur og ønsker ta med deg sommerminnet inn i hverdagen? Hvorfor ikke bruke bildet på bankkortet ditt? Med muligheten til å designe ditt eget bankkort har du en stor frihet til å være kreativ og få akkurat det motivet du vil ha. Enten det er bilde av kona, kjæledyret, bilen eller barna.

Fordi det er litt kult

Frode Rørvik er fagansvarlig for betalingskort og jobber daglig med bestillinger av egendesignede bankkort.

- Vi var en av de første bankene som startet opp med dette, og det kommer inn bestillinger hver eneste dag. De mest populære motivene er bilder av familien og kjæledyret, bilen eller motorsykkelen. Folk ønsker seg eget design på bankkortet, først og fremst fordi det er litt kult, sier han.

Mange ønsker seg også kort med bilder av artister og logoen til favorittlaget. Det lar seg dessverre ikke alltid gjøre på grunn av strenge regler om opphavsrett.

- Det er noen klare regler på hvilke bilder som ikke kan brukes på kortet. Vi har ikke tall på hvor mange bestillinger vi får inn på kort med Liverpool-logoen som vi er nødt til å avvise. Og vi må hele tiden ha oppdatert kjennskap til kjendiser og artister for å være på den sikre siden, sier Rørvik med et smil.

Bruk bankens kortdesigner

Det er en enkel sak å lage og bestille bankkort med personlig design. På lokalbankens nettsider ligger det et eget program der du kan laste opp det bildet du ønsker. Der ligger det også et galleri med forhåndsdefinerte bilder du kan bruke hvis du ønsker det.

Vær oppmerksom på at det også er noen klare regler for bruk av egne bilder. De må ikke inneholde personlige opplysninger, telefonnummer eller tekster. Du kan ikke bruke bilde av andre personer uten eksplisitt godkjenning fra disse, eller bilder av nakne elle halvnakne voksne og barn.

Innenfor rammen av regelverket er det likevel bare fantasien som setter grenser for hvordan du ønsker å designe ditt neste bankkort. Og ikke minst kan det være en morsom idé dersom du skal gi et av barna sitt første bankkort.