Sunndal Sparebank overtar forsikringsportefølje og styrker markedsmulighetene i nordre del av Møre og Romsdal

I forbindelse med at Surnadal Sparebank overdrar sin virksomhet til Sparebank 1 Nordvest og blir Sparebank 1 Nordmøre, har Sunndal Sparebank inngått distribusjonsavtale med Eika Forsikring om å betjene forsikringskundene til Surnadal Sparebank fra mandag 3. mai 2021.

Målet er å sikre at kunder av Eika Forsikring fortsatt skal bli betjent på en god måte, og at de ikke trenger å foreta seg noe som følge av nevnte endring for kunder i Surnadal Sparebank.

Dette gir Sunndal Sparebank en unik mulighet til å styrke sin markedsposisjon ytterligere i Møre og Romsdal.

Vi er godt tilfredse med å ha sikret oss avtalen med Eika Forsikring, og er sikre på at dette er en god løsning både for kundene og for oss som lokalbank i Møre og Romsdal, sier Adm.banksjef Jonny Engdahl.

Betjeningskonseptet videreføres, og kundene vil oppleve å ha et minst like godt tilbud som tidligere på forsikringsområdet. Samtidig er det en klar styrke at vi har lykkes med å ha fått med oss Steinar Aasbø og Marit Bergan-Skar med på laget. De skal være godt kjent for de alle fleste forsikringskunder i den overtakende forsikringsporteføljen. Dette er ekstra gledelig og de vil være våre spisser på området i tiden som kommer, sier Jonny Engdahl.

Det er med stor ydmykhet vi tar på oss oppgaven med å forvalte og utvikle en stor forsikringsportefølje på vegne av Eika Forsikring, men føler oss trygge på at vi skal lykkes med oppdraget. Det siste året har vi styrket forsikringsområdet vesentlig og forsikringsteamet består nå av hele 6 spesialister som dekker hele spekteret av forsikringsløsninger til person-, landbruk- og bedriftskundemarkedet. I tillegg har vi flere bankrådgivere som er autoriserte forsikringsrådgivere og kan gi god rådgivning, sier Jonny Engdahl.

Sunndal Sparebanks markedsmuligheter styrkes vesentlig som følge av avtalen.

Ny forsikringsportefølje styrker inntektsstrømmen fra forsikring umiddelbart, og vi ser også at tilgangen på nye forsikringskunder vil åpne mulighetene horisontalt i vår verdikjede. Nemlig økt potensiale for kundevekst på banksiden, sier adm.banksjef Jonny Engdahl.

Ved overtakelsen vil Sunndal Sparebank og Eika Forsikring også bli stedlig representert i Surnadal. Steinar Aasbø vil ha kontordager både i Sunndal og Surnadal. Dette vil være en styrke i betjeningen av alle forsikringskunder som nå blir overført til Sunndal Sparebank, sier Jonny Engdahl.

I Kristiansund vil kunder av Eika Forsikring enkelt kunne avlegge et besøk i bankens avdelingskontor i Nedre Enggate. Vi er trygge på at dette blir en god løsning for alle kunder, og det viktigste er at kunder som nå blir overført ikke trenger å foreta seg noe. Vi skal fortsatt være ved kundenes side, sier Jonny Engdahl.

Det er mange gode krefter og ressurser i sving for at dette skal bli en god løsning for kundene, Eika Forsikring og Sunndal Sparebank, sier Jonny Engdahl.

Oftest stilte spørsmål og svar;

1. Hva skjer med mine forsikringer i Eika Forsikring fra 3. mai?
Svar: Du kan ta det helt med ro, dine forsikringer fortsetter som før uten av du trenger å gjøre noe. Våre spesialister på forsikring i Sunndal Sparebank følger deg opp om du er privatkunde, bedrift- eller landbrukskunde.
2. Hvor ringer jeg om jeg trenger å kjøpe eller endre forsikringen, eller har andre spørsmål?
Du ringer bare vårt sentralbordnr: 71 68 91 00. Så får du kontakt med en av våre spesialister på forsikring.
3. Jeg bor i Surnadal, er det en lokal kontaktperson eller et kontor her?
Svar: Steinar Aasbø som har jobbet med Eika Forsikring både på privat og bedrift i mange år kan hjelpe deg ved kontoret i Vindørvegen 2 i Surnadal (vis a vi brannstasjonen) torsdag og fredag kl 09 -15, Steinar kan treffes på tlf: 482 89 502 eller vårt sentralbord 71 68 91 00.
4. Jeg bor i Kristiansund, er det en lokal kontaktperson eller et kontor jeg kan kontakte der angående mine forsikringer?
Svar: Marit Bergan-Skar kan nås på tlf: 991 65 488 og teamet i Sunndal Sparebank sin avdeling i Nedre Enggate 5-7 kan hjelpe deg.
5. Hvor kan jeg se mine forsikringer?
Svar: Du kan enkelt fylle ut Bli kunde på vår hjemmeside. Du vil da få full tilgang til dine forsikringer, samt kjøpe nye forsikringer og endre eksisterende. I tillegg har du også full oversikt inne på login Eika Er du bedriftskunde kan du logge inn på «min side».
6. Jeg har avtalegiro på mine forsikringer, vil det bli som før?
Svar: Ja, avtalegiroen går som før.
7. Jeg ønsker også å samle mine banktjenester, hvordan gjør jeg det?
Svar: Da kontakter du bare oss på tlf:71 68 91 00 eller epost: post@sunndal-sparebank.no.