Med BankID-app får du en raskere og sikrere innlogging.

BankID på mobil skal erstattes av BankID på app, men dette skjer ikke over natta. Tjenesten skal gradvis fases ut, men de aller fleste vil ha tilgang til den en god stund framover. Kodebrikken skal også bestå. 

Nå har imidlertid alle banker stoppet for nye BankID på mobil-aktiveringer. For deg som må ha nytt SIM-kort i forbindelse med mobilbytte eller bytte av mobiloperatør, vil det derfor være lurt å laste ned og aktivere appen før du bytter SIM-kort. Da har du alternativet klart før du mister tilgangen til BankID på mobil. 

Før du går i gang med å aktivere BankID-appen må du huske dette:

  • Sjekk om din bank støtter BankID-appen. BankID-appen brukes av nesten 100 banker i Norge. Se hvilke banker som tilbyr BankID-appen her.
  • Sjekk om du har en aktiv BankID med passord via "Min BankID" øverst til høyre på bankid.no

Hvis det er lenge siden du har brukt kodebrikken, kan det hende at din ordinære BankID med passord har utløpt. Dette vil du kunne se på oversikten på Min BankID. Uten en aktiv BankID med kodebrikke og BankID-passord, vil du heller ikke få aktivert appen, og må bestille et nytt BankID-sertifikat i din bank. Beregn god tid, da det kan være noe leveringstid på dette.  

Noen brukere vil også ha sin ordinære BankID (kodebrikken) i én bank, og sin BankID på mobil i en annen bank. 

Da må du sjekke at du har ordinær BankID i en bank som støtter appen. Du kan nemlig oppleve at du kommer i gang med aktiveringen og deretter får feilmelding hvis din ordinære BankID er utstedt av en bank som ikke støtter appen.

Husker du BankID-passordet ditt? 

Dette vil være det samme passordet som du bruker sammen med kodebrikken. Du vil trenge dette når du skal bruke appen. Dersom du har glemt passordet, kan du bestille nytt i din bank. Finn banken din her og følg instruksjonen på hvordan sette nytt BankID-passord. Har du tastet inn feil passord for mange ganger, vil din BankID bli sperret. Da tar du kontakt med banken for å gjenåpne din BankID.

Last ned app

Appen kan lastes ned herfra (krever at du har iOS 15/Android 7 eller nyere).
Du kan bare ha appen på en enhet av gangen. 

Slik aktiverer du BankID-appen

Du velger selv om du vil aktivere med BankID eller BankID på mobil.

Husk å tillate varslinger fra appen, så blir det enklere når du bruker BankID. 

 
Slik bruker du BankID-appen

1. Velg BankID, ikke BankID på mobil  

2. Velg BankID-app som metode  

3. Godkjenn varsel på telefonen. Har du Apple-telefon eller -nettbrett, kan du holde fingeren på varselet, og godkjenne derfra uten å åpne appen. Se hvordan dette gjøres her!

4. Skriv inn BankID-passordet. 
 

Nå kan du også få raskere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode.  

Slik aktiverer du raskere BankID

  • Åpne BankID-appen og trykk på «Min BankID» i menyen nederst på siden. 
  • Følg instruksene i appen for å aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN. 

Dersom du ikke får aktivert BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN ved å følge stegene over, bør du sjekke om dette er aktivert på telefonen eller nettbrettet du bruker. Dette kan du se i innstillingene på telefonen/nettbrettet.

 

Råd mot svindel - STOPP, TENK, SJEKK

For tiden er det mange som lar seg lure av falsk politi som ringer for å hjelpe deg med å stanse svindel. Ikke la deg deg lure, politiet vil aldri be deg om å oppgi passord og koder på telefon. Les mer om hvordan svindel foregår på