Er du en av de heldige som har noen feriedager i tankene? Da frister det kanskje med en tur til Syden eller langhelg til våre naboland. Uansett hvor du skal husk å bestille reisen med ditt Eika Kredittkort og ta med kortet på turen. Betaler du mer enn 50 % av reisekostnadene med kortet får du alltid en god reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet. 

Sjekk våre enkle råd for riktig kortbruk i utlandet:

  1. Velg lokal valuta
    Har du opplevd at selgere i utlandet gjerne vil få deg til å betale i norske kroner når du drar frem kortet? Ikke gå i den fella – det er lønnsomt for dem, men ikke for deg, fordi du må betale et gebyr for veksling. Den beste kursen får du ved å betale i lokal valuta, selv på dagsturer til Sverige eller helgetur til Danmark.

  2. Behov for cash i ferien?
    Husk at du alltid får gebyrfrie minibankuttak i valuta i utlandet når du tar ut kontanter med kredittkortet fra oss. Igjen, husk å velge lokal valuta dersom du får spørsmål om det i minibanken. Og husk, enkelte utenlandske banker kan ha egne gebyrer for minibankuttak, dermed er det viktig at du leser godt informasjonen du får på skjermen før du tar ut penger.

  3. Betal kontaktløst
    For beløp under 500 kr så kan du betale kontaktløst uten å taste PIN-koden din. Har du Google Pay, så kan du bruke mobilen din til å betale med – og bare la lommeboka ligge igjen på hotellet. Eller du kan bruke smartklokken din med Fitbit Pay eller Garmin Pay. Slik kan du beskytte PIN-koden din og betaling i ferien blir tryggere. 

Det kan være lurt å sette på regionsperre på kortet ditt, slik at det kun kan benyttes i utvalgte deler av verden. På denne måten kan du redusere faren for svindel og misbruk. Regionsperre kan du enkelt sette på eller fjerne i mobil- og nettbanken.

God tur!